IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Андрю опозорен, какво ще се случи с дъщерите му?

21 февруари 2022 14 40

Неясна е съдбата на принцесите Беатрис и Юджийн

Снимка: БГНЕС

Принц Андрю ще избегне съдебния процес за изнасилване, като плати за морални щети на предполагаемата жертва Вирджиния Джуфре. Това стана ясно миналата седмица, малко след като брат му и майка му се разболяха от коронавирус.

По-рано, във връзка със скандала, кралица Елизабет II отне всичките му кралски правомощия. Възможно е под обществен натиск Нейно Величество да лиши Андрю и от титлата херцог на Йорк, смятат експертите. Затова пък пак тя реши да плати огромната сума от 12 милиона паунда, за да не се изправи опозореният принц пред съда.

В тази връзка възниква въпросът за бъдещето на двете дъщери на Андрю – 33-годишната принцеса Беатрис и 31-годишната принцеса Юджийн. В интервюто си за британския OK! кралският експерт Дънкан Ларкомб нарича случая безпрецедентен.

принц Андрю

„Ние всъщност не знаем, исторически, какво може да означава това за тях. Те са принцеси, кралски особи. Но конституционно, ако кралицата лиши принц Андрю от титлата херцог на Йорк, тогава техните титли също ще се променят“, каза Ларкомб.

„Преминаваме през период на истински сътресения. Когато Хари и Меган си тръгнаха, всички мислеха, че Юджийн и Беатрис, като достатъчно популярни членове на кралското семейство, ще поемат част от задълженията на двойката. Те биха могли да помогнат с натоварването и да направят много като работещи кралски особи“, продължи експертът.

Дънкан Ларкомб смята, че би било от полза за монархията да има две популярни принцеси като работещи членове на кралското семейство. Експертът обаче е сигурен, че това няма да се случи. Бъдещият крал на Великобритания принц Чарлз, който винаги е мечтал да „намали монархията“, може би ще отчете отстраняването на принц Андрю като положително.

„Сега стана много по-лесно – херцогът на Йорк вече не работи за кралското семейство, така че не можем да очакваме децата му да работят за кралското семейство. Каквото и да се случи, когато принц Чарлз стане крал, ние ще видим различен тип кралско семейство, отколкото сме свикнали при това с кралицата. Когато Елизабет II си отиде, ще има някои промени в корените“, сигурен е Ларкомб.

И докато Беатрис и Юджийн все още са кралски особи за този момент, Дънкан е уверен, че животът на принцесите несъмнено ще бъде „различен“. Тъй като принц Андрю е лишен от кралските си задължения, за дъщерите му ще е по-малко вероятно да се появяват на публични събития, където преди това е трябвало да придружават баща си. А самите принцеси, които вече имат свои семейства, няма да се противопоставят на това, смята експертът.

„Да си член на кралското семейство е страхотно, когато ти се развяват знамена, но когато ти хвърлят яйца, това не е добра позиция“, казва Дънкан Ларкомб.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари